Enterprise Resource Planning

Dyos ERP programma bedoeld productiebedrijven met serieproductie. Met logistieke en financiƫle afhandeling

Enterprise Resource Planning

Het DYOS ERP programma is bedoeld middelgrote productiebedrijven. Doelgroep zijn bedrijven met orderproductie, grootserieproductie en lijnproductie.
Het is NET Windows programma met alle facetten van de productieplanning en tegelijkertijd overzichtelijk en eenvoudig in gebruik is. Het is een compleet ERP programma met orderplanning, magazijn logistiek, inkoop, verkoop en facturering. Dit is vertaald in krachtige grafische tools, bijvoorbeeld voor de planning van de productie en een grafisch overzicht van de voorraadbeheer.

naar overzicht naar modules naar workflow

Overzicht functionaliteiten

Voor inplannen van de productieprocessenIn het hoofdtabblad staan alle gegevens, zoeken naar een productietijdstip geschied automatisch (immers de planning van de procedures is reeds voltooid). De gereedmelding en verwerking naar expditie wordt hier uitgevoerd.

voor verkoop van producten die gereed zijn en de handelsartikelen. Voor de verkoop van bestaande, reeds op voorraad geproduceerde producten of handelsartikelen. Eenvoudige en snelle aanmaak van de orders. De orders worden (indien voorradig) verwerkt naar de module expeditie..

voor logistieke verwerking van de expeditie.

voor het factureren en de factuur overzichten. In deze uitvoering geschied de facturering aan de hand van teruggekomen vrachtbrieven. Dan wordt alles exact gefactureerd, niets teveel en geen ontbrekende facturen.

het onderhoud van de grondstoffen, half-fabricaten en eindproducten. Een overzicht van alle artikelen, gemakkelijk zoeken, artikelen zijn in categories ingedeeld Alle informatie zijn te raadplegen, zoals prijs histrie, verkoop hiatorie, productie procedure, gebruuikte grondstoffen, etc.

beheer van de productieprocedures, vastleggen van allerlei productiehandelingen. Deze procedures worden gebruikt bij de productie, en via de procedure categorieen is de jaarplanning te maken voor het automatisch inplannen van de productie.

voor plannen van de procedures op termijnbasis. .

Relatie module voor het bijhouden van alle relatie gegevens en raadplegen van gegevens, contactpersonen, afgesproken special prijzen, overzichten, historie, notities.

het onderhoud van de grondstoffen, half-fabricaten en eindproducten. voor inkoop van grondstoffen en handelsartikelen. Verwerking van binnenkomst van inkoopartikelen.

Medewerkers module het beheer van medwerker gegevens, vooral de tijdsplanning. De inzetbaarheid van de medwerkers en daarmee de productielijnen.

voor beheer van standaard gegevens, zoals bedrijfsnaam, groepen etc. voor inkoop van grondstoffen en handelsartikelen. Verwerking van binnenkomst van inkoopartikelen.

Planning

Voordat u de productie kunt plannen zijn er al de basisgegevens in het programma ingevoerd.
Bij de eindproducten moet u aangeven welke productieprocedure nodig is om het product te vervaardigen. Deze productieprocedures kunt u vooraf invoeren, het zijn de bewerkingen welke leiden tot het eindproduct. Bij de module procedure planner kunt u tijd/machines reserveren voor bepaalde procedures. Als u deze basisgegevens heeft ingevoerd kunt u beginnen met de planning.
Als er nu een vraag is naar een bepaald eindproduct heeft u alle gegevens om het vrijwel automatisch correct in te plannen. Het programma komt met een voorstel om de productie op dat tijdstip en op die productielijn te plannen. Uiteraard kunt u hier van afwijken. De module productieplanning stuurt het voorraad beheer aan met de vraag naar grondstoffen op termijn.

Module productie

Het inplannen van de productieprocessen.
Alle productiegegevens zijn te raadplegen en te wijzigen. Aan elke productie is een relatie gekoppeld. Als u een nieuwe productieorder invoert en het gewenste eindproduct kiest komt het programma met een voorstel om de productie op een bepaald tijdstip en productielijn te plannen. Deze gegevens haalt het programma uit artikel gegevens met daaraan gekoppeld de productieprocedure en uit de procedureplanner. U kunt vanzelfsprekend alle gegevens handmatig nog aanpassen, bijvoorbeeld voor spoedklussen. In de module productie kunt u zowel de order, productie bon, en magazijn bon afdrukken.

Module Planning

De grafisch weergave van de planning. Het lijkt wat op de traditionele planborden aan de muur, het idee is hetzelfde. Links staan alle productielijnen, in het rechtervenster staan alle geplande productie op een tijdbalk. U kunt eenvoudig gaan schuiven (ook gegroepeerd) en productiegegevens raadplegen. Alles wat u hier wijzigt loop synchroon met de module productie.
U kunt de verschillende productieprocessen andere kleuren geven.
En u kunt de bezetting en vrije ruimte zien van een planning blok.

Module relatie beheer

Het beheren van de relaties, d.w.z. de debiteuren en crediteuren
U kunt alle relatie gegevens raadplegen en wijzigen, zoals de algemene gegevens, contactpersonen, overzichten, historie, notities. De gegevens zijn gegroepeerd op verschillende tabbladen.
Op het eerste tabblad staan de algemene gegevens zoals NAW, telefoonnummers, categorie-indeling, opmerkingen, etc. en op de tweede blad extra gegevens, aflever adressen, vrije velden, kortingsregelingen, etc.
Er is een tabblad met alle contactpersonen naam, telefoon, functies en opmerkingen, en tab notities voor het bijhouden van notities, opmerkingen, contacten, afspraken, etc.
Een tabblad met Word documenten, alle correspondentie via Word of Excell. En een tabblad met speciale prijzen, speciale nummers en omschrijvingen van de relatie, via deze mogelijkheid zien klanten en leveranciers hun eigen nummers en omschrijvingen op facturen en bestellingen.
En natuurlijk tabbladen met overzichten van de facturen en/of afgenomen producten, de openstaande facturen of rekeningen(bij administratie).

Module Artikel beheer

Het onderhoud van artikelen: de grondstoffen, half-fabricaten en de eindproducten.
De totale artikelbeheer vindt in deze module plaats, van alle producten zowel grondstoffen als eindproducten. De opzet is eenvoudig, links op het scherm een lijst met alle producten, deze lijst kunt u inperken d.m.v. van een selectie. Rechts staan de diverse productgegevens op tabbladen gegroepeerd. De producten zijn in te delen in soorten zoals grondstoffen, verbruik artikelen, eindproducten. Daarnaast kunt u ze indelen in groepen zoals rollen, dozen, bekers, schalen etc.

Report designer

Deze report designer is een proffesionele tool met zeer veel mogelijkheden.
Dit vormt belangrijk voordeel bij het ERP programma, de flexibele en complete afdrukmogelijkheden.
U kunt van elke afdruk zelf de lay-out bepalen. Dus de offerte, factuur, overzichten, prijslijsten, productiebonnen, vrachtbrieven, etc zijn naar eigen inzicht te ontwerpen. En er zijn van elke afdrukmogelijkheid, zoals een factuur, meerdere lay-outs te ontwerpen.
U komt gebruik maken van teksten, variablen, lijnen, afbeeldingen, condities voor afdruk, etc.